Seminarji za podjetja

SPREMEMBA V RAZMIŠLJANJU KOT DOLGOROČNA REŠITEV

Vsako leto podjetja investirajo ogromno denarja v nova znanja, ki pa ne zagotavljajo željenih rezultatov. Se sprašujete, zakaj? Prvi razlog je pogosto napačno razumevanje uvajanja sprememb. Znanstveno dokazano je, da vsaka sprememba zahteva ustvarjanje novih nevroloških poti v možganih. Prilagodljivost naših možganov pa nam neprestano omogoča ustvarjanje novih poti za razmišljanje, delovanje, čutenje in obstajanje na tem svetu.
Razumevanje je prvi korak k novemu načinu razmišljanja in posledično k spremembam vedenjskih vzorcev, ki so v nas zakoreninjeni že leta in leta.
Učenje novih informacij je le uvod. Njihovo razumevanje pa je ključ do nadaljnjega razmišljanja in delovanja na drugačen način, ko se naenkrat pokažejo nove možnosti, ki jih prej nismo opazili. S temi novimi možnostmi pa v ospredje prihajajo tudi novi načini delovanja in vedenja. To pa nam, v zameno, ponuja povsem nove izkušnje. Končna pot vsake nove izkušnje pa je čustvo. Za usvajanje trajajočih sprememb moramo torej vključiti čustva, ki so nam do sedaj kreirala življenja in jih povezati z novimi čustvi in novimi izkušnjami. In rezultat? Sposobni smo vstopiti v novo prihodnost.
Spremembe v razmišljanju torej ustvarjajo nove rezultate. Program za podjetja je zasnovan na razumevanju in spremljanju novih aktivnosti, ki nadalje prinašajo nove izkušnje in vpletejo čustva, preko katerih se povežemo z novim delovanjem. Temu končnemu rezultatu pa pravimo sprememba.

Udeleženci programa bodo:
– prepoznali spremembo, ki jo želijo narediti v svojem življenju,
– usvojili nove načine za spremembo na podlagi nevroznanosti in razumevanja
naravnih zakonov,
–  odkrili, kaj pomeni zares živeti in ne le preživeti,
–  aktivno vključeni v vsak korak na poti do sprememb

KAJ JE NAŠE POSLANSTVO?

Organizacijam in podjetjem pomagamo izboljšati delovni proces z uporabo edinstvenega pristopa sprememb od posameznika k množici na podlagi raziskav nevroznanosti in naravnih zakonov. Ustvarjamo močne dolgoročne spremembe. Kaj pa rezultat? Povečano sodelovanje zaposlenih, višja stopnja kreativnosti in učinkovitosti ter posledično izboljšanje poslovnih rezultatov.

TU SMO ZA VAS

PODJETJA
Zavedamo se, da so podjetja danes podvržena številnim spremembam. Če teh sprememb ne vpeljemo pravilno, povzročijo stres, nizko moralo in pomanjkanje produktivnosti pri zaposlenih.

MANJŠA PODJETJA
Na trgu, polnem konkurence, se lastniki podjetij soočate z neprestanimi boji.
Razmislite, kaj je poleg prepoznavnosti tisto, kar vas bo ločilo od množice?

ZDRAVSTVO
V sodelovanju z zdravstveno zavarovalnico in ob naraščanju farmacevtskih stroškov ter hitrem spreminjanju tehnologije se mora zdravstvo spoprijeti z izzivi na inovativne načine uvajanja sprememb. Status quo ne deluje več.

IZOBRAŽEVANJE
Izobraževalni sektor se sooča z vse večjimi pritiski iz različnih strani. Kljub številnim v naprej neznanim faktorjem morajo biti izobraževalne organizacije pripravljene na hitre in učinkovite spremembe. Spoprimimo se z izzivi današnjega časa

– Najprej si predstavljajte novo prihodnost za vaš tim ali organizacijo. Kako bi bilo, če bi vaš vsakdanjik vseboval manj stresa in več ustvarjalnosti?
– Nato prepoznajte vzorce navad, ki vam preprečujejo premik naprej na ravni organizacije in timov.
– Odločite se za delavnice, ki vsebujejo procese, modele in orodja za aktivacijo procesov v možganih, da si zagotovite novo prihodnost.
– Posamezniki z razumevanjem in željo po spremembah skupaj ustvarjajo učinkovito delovno okolje v prenovljenem podjetju oziroma organizaciji.

KORAKI DO SPREMEMBE

1. KONTAKTIRAJTE NAS
Najprej nas seveda kontaktirajte. Uporabite lahko obrazec na koncu vsake strani, ki se skriva pod gumbom Kontaktirajte nas ali nas pokličite 041 798 195.

2. POSVETUJTE SE Z NAMI
Pogovorili se bomo o izzivih, s katerimi se sooča vaše podjetje ali organizacija.
Osredotočili se bomo na točno določena jedra in hkrati prišli do cilja, ki ga želite izpostaviti oz. doseči ob koncu izobraževanja. Vzamemo si čas, da vam zares prisluhnemo.

3. POIŠČIMO PRIMERNO VSEBINO
Izpostavili bomo vsebino, ki se nam zdi primerna za vas, da bi dosegli željene cilje. Na podlagi pogovora z vodilnimi v podjetju bomo določili poudarjene teme.

4. NAREDIMO NAČRT
Po temeljitem razumevanju potreb vašega podjetja bomo predlagali način podpore za dosego sprememb.

5. STREMIMO K RAZVOJU
Glede na vaše specifične cilje bomo skupaj z vami opredelili ciljne skupine in čas trajanja oz. periodičnost dogodkov, če bo to potrebno.

6. OSREDOTOČIMO SE NA REZULTAT
Naš osnovni program obsega do 8 pedagoških ur izobraževanja, ki so lahko realizirane v enem dnevu ali v več dneh zapored. Vključujejo brezplačni delovni zvezek, interaktivne aktivnosti, čas za osebno in skupinsko refleksijo ter ostale materiale, ki so potrebni za izvedbo.

Med obdobji stresa je tudi za najboljše uslužbence značilno, da se ne želijo
vključevati. Raziskave kažejo, da se kar 71 % zaposlenih ne vključenih v procese podjetja oz. v skupen cilj. To pa se kaže v apatiji, nizki morali in zmanjšani kreativnosti. Končni rezultat je slaba učinkovitost ali celo nedokončano delo. Tega pa si zagotovo ne želi nihče.

adult-asking-blur-630839

TEŽAVA

POMANJKANJE VKLJUČENOSTI ZAPOSLENIH
ODPOR DO SPREMEMB
STOPNJEVANJE STRESA
IZZIVI VODENJA

REŠITEV

ZAVEZA ZAPOSLENIH K VKLJUČENOSTI
SPREJEMANJE SPREMEMB
PORAST DOBROBITJA
MOČNO VODENJE

accomplishment-adults-blur-1811991

Ko se zaposleni čutijo cenjene in spoštovane v povezavi z vizijo podjetja in verjamejo, da znatno prispevajo k njegovemu delovanju, je naraven odziv vključevanje in zavezanost k dobrobitu vseh. Program pokaže posameznikom, kako prevzeti odgovornost za svoje misli in svoj odnos, kar pripelje do bolj vključujočih vedenj.

Želim vedeti več

Razkrivamo vam modrosti in znanja starodavnih mojstrov, s pomočjo katerih boste svoji organizaciji in zaposlenim povečali vitalnost in notranjo moč. Dodatne informacije in prijave na seminarje.